Alkalmazói ismeretek | Digitális Tankönyvtár

Egy trendvonal. Mire jó a trendvonal a tőzsdei, forex kereskedésben?

A standard MT4 nézetben 10 különböző alap eszközt látunk, amelyek megtalálhatók a felős eszköztában.

egy trendvonal

Nézzünk egy pillantást a legfontosabbakra közülük. A kereszt lehetővé teszi, hogy mérje meg a mozgás mértékét a grafikon hosszát, és hogy hány gyertya ölelte fel azt az adott ármozgást.

egy trendvonal

Egyszerűen tartsa lenyomva a bal egérgombbal és mozgassa egy trendvonal keresztet. A következő eszközök a függőleges és vízszintes vonalak.

egy trendvonal

Az első hasznos a dátum vagy az idő jelölésénél. A másodikat a támasz és az ellenállási szintek bejelöléséhez használjuk, valamint azt is lehetővé teszi, hogy kiválassza a pszichológiai egész szinteket az adott piacon.

egy trendvonal

A következő ikon a trendvonal. Ez a legtöbb kereskedő által leggyakrabban használt eszköz.

Trendvonalak gyakorlatban, avagy az 5 legfontosabb dolog a trendvonalakról!

Lehetővé teszi számunkra, hogy kiemeljük a felfelé irányuló vagy lefelé irányuló tendenciákat azáltal, hogy ráhúzzák őket a csúcsokra és az aljakra. Ha ezt a lehetőséget megtaláltuk, nézzük meg, hogyan kell megfelelően felrajzolni a trendvonalat.

egy trendvonal

Mielőtt elkezdünk trendvonalat rajzolni, a legmagasabb vagy legalacsonyabb árárakat kell lokalizálnunk. Aztán az első csúcsra trendvonalat állítunk és ahogy most a képen látszik egy csökkenő trendet lehet húzni. A második pontot oly módon kell alkalmazni, hogy a vonal ne metssze az egymás közötti gyertyákat.

egy trendvonal

Emlékezzünk arra, hogy egy megfelelően alkalmazott trendvonalak tartják a gyertyákat.