Wifi hálózat kiépítés | portobalaton.hu

Keresni hálózat. Navigációs menü

Tartalom

  keresni hálózat

  Iratkozzon fel hírlevelünkre! A V2G Vehicle to Grid technológia lényege, hogy az erre alkalmas elektromos autót a villamosenergia-hálózatra kötve otthoni energiatárolóként tudjuk használni, amivel kiválthatjuk a drága erőművek beindítását, ha éppen túl kevés elektromosság áll rendelkezésre, túltermelés esetén pedig valódi felmondási lehetőség a rendszert a felesleges energiától keresni hálózat olvasható a Villanyautósok oldalán.

  keresni hálózat

  A hálózat efféle stabilizációjához persze több ezer villanyautóra van szükség, azonban az áram kereskedelméből elméletben már egyetlen tulajdonos is profitálhat.

  A The Mobility House néhány másik vállalattal közösen  tavaly októberben indított egy kísérleti projektet  a németországi Hagen városában, mely során keresni hálózat Nissan LEAF-et használtak energiatárolóként és egyben áramforrásként a német hálózaton, hogy kiderítsék, hogyan működik a V2G a gyakorlatban. A Daimler által alapított cég  most beszámolt az eddigi fejleményekrőlés a vezérigazgató elmondása szerint az elektromos autó hálózatba integrálásáról immáron bebizonyosodott, hogy technológiailag lehetséges, és gazdaságilag is előnyös.

  keresni hálózat

  Forrás: electrive. Ez elsőre nem hangzik soknak, ám 50 hét után már eurót jelent, ami a projekt vezetői szerint több mint elég az elektromos autó egész éves energiafogyasztásának fedezésére.

  keresni hálózat

  És ez mindössze egyetlen autó, így a V2G kiemelten előnyös lehet a flottaüzemeltetők számára, ahol a járművek használatának tervezése is egyszerűbb. A vállalat szerint a közeljövőben egyre több hasonló projekt indulhat a kereskedelmi szektorban, annak keresni hálózat, hogy valamennyi villanyautós részt vehessen a hálózati frekvencia kiegyenlítésében, még jelentős technológiai és jogi akadályai vannak, melyek megugrása évekbe is telhet.

  Marcus Fendt, a The Mobility House egyik igazgatója egyébként határozottan elutasítja, hogy a rendszeres töltés és merítés a V2G alkalmazása során tönkretenné az akkumulátort, helyette a töltési menedzsment pont, hogy pozitív hatással van az akku életére. Bár a pilot projekt ezzel a végére ért, az elektromos Nissan folytatja energiatároló feladatát a német hálózaton.

  keresni hálózat