Kurz tarolt: ismét a konzervatívokra szavaztak az osztrákok – Neokohn

Ovp opciókkal

Törölnék a NATO-csatlakozás lehetőségét Ausztriában

Joób Sándor Újraosztják a lapokat: a szavazáson az osztrák szövetségi parlament alsóháza, a nemzeti tanács tagját választják meg. Az első exit pollok 17 óra után várhatók. A választásokon nem nagyon lesz kérdés, hogy megint a 33 éves Sebastian Ovp opciókkal Néppártja kapja majd a legtöbb szavazatot, és Ausztria legfiatalabb ovp opciókkal hez képest még várhatóan erősödni is fog. A felmérések szerint azonban egyedül nem fog tudni kormányt alakítani, és a következő évek politikáját az határozza majd meg, hogy a kampányban szándékosan minden opciót nyitva hagyó Kurz ezúttal melyik párttal lép koalícióra.

Politikai atombomba lett az Ibiza-videó A politikai csodagyereknek tartott Sebastian Kurz kancellári ambícióit követve ben bedöntötte a szocdemekkel közös nagykoalíciót, hogy aztán az előrehozott választásokon már a legerősebb párt vezetőjeként ő alakíthasson kormányt.

Akkor Kurz 31,5 százalékkal nyert, a szocdemek SPÖ 26,9 százalékot értek el, és a szélsőjobboldalinak, populistának besorolt bevándorlásellenes Szabadságpárt 26 százalékkal új néppárttá nőtte ki magát. A szintén kemény bevándorláspolitikát képviselő Kurz sokak bírálatát kiváltva végül összeállt a Szabadságpárttal. A ben Ibizán készített videón a Red Bullt és vodkát nyakaló Strache úgy tudta, egy orosz oligarcha rokonával tárgyal. Az akkor még csak kormányzati szerepre készülő Strache a tárgyaláson vállalhatatlan tervekkel állt elő pártja orosz támogatásáért cserébe.

Kilátásba helyezte a számára kellemetlen Kronen Zeitung felvásárlását, és zsíros állami megbízásokat ígért az állítólagos orosz befektetőnek, akinek a kedvéért privatizálta volna fél Ausztriát. Strachét alaposan lépre csalták: akivel beszélt, annak semmi köze nem volt semmilyen oligarchához. A csinos fiatal nő  egy bosnyák egyetemista lány volta jól szervezett akcióban pedig egy osztrák ügyvédi iroda és egy német magánnyomozó cég is szerepet vállalt.

honnan lehet pénzt keresni

Az először csak kisebbségi kormányzásra kényszerülő Kurz minden eszközzel igyekezett elhatárolni magát az FPÖ botrányától. Átmeneti kormányt neveztek ki  a jobbközép kormánypártból, vagy a hozzájuk közel álló politikusokból és szakértőkből.

Az ideiglenes kancellár Brigitte Bierleinaz osztrák alkotmánybíróság elnöke lett. Az ÖVP erősödött Az már az Ibiza-botrány után nem sokkal tartott EP-választásokon is látszotthogy Kurz taktikája bejött: a Néppárt megerősödött, 34,7 százalékot értek el.

A kancellár felelősségét hangsúlyozó szocdemek minden igyekezetük ellenére sem tudták elérni, hogy Kurzra ráégjen az ügy.

Kurz tarolt: ismét a konzervatívokra szavaztak az osztrákok

Miután pedig összefogtak a Kurz elleni bizalmatlansági indítványnál az általuk támadott FPÖ-vel is, inkább ők gyengültek. A Szabadságpárt az EP-választáson 17,2 százalékot szerzett, nagyjából 7 százalékot bukva a botrány előtti felmérésekhez képest.

Azóta a párt ellen folyó különböző vizsgálatok ellenére is stabilizálni tudták a támogatottságukat, és vasárnap harcban vannak a szociáldemokratákkal a második helyért.

forgópont a bináris opciókon

A legutóbbi felmérések ovp opciókkal Kurz pártja százalékkal vezet, a szocdemek és a Szabadságpárt százalék között verseng a második helyért. A két évvel ezelőtt a parlamentből kizuhanó Zöldek most megháromszorozhatják korábbi eredményüket, és százalékkal térhetnek vissza, a liberális, piacpárti Neos pedig 8 százalék körül végezhet.

A kampányban mindenki kapott sebeket A négy hónapos kampányban mindegyik pártnak el kellett szenvednie néhány fájdalmas gyomrost.

  1. Az osztrák kancellár előrehozott választást jósol
  2. Az osztrák kancellár előrehozott választást jósol | Világgazdaság
  3. Jöhet az ÖVP-Zöldek koalíció Ausztriában? Percről percre Bécsből!

Kurzot rögtön az elején komoly támadás érte. Júniusban olyan emailek kerültek nyilvánosságra, amelyek szerint Sebastian Kurz és Gernot Blümel volt kancelláriaminiszter már ban tudhatott az Ibiza-videó létezéséről.

Sebastian Kurz az Osztrák Néppárt új elnöke

Kurzék tagadtak, és valóban több jel utalt arra, hogy a sajtóban bemutatott képernyőképek hamisítványok voltak. Júliusban olyan cikkek jelentek meg, hogy a Kurz elleni ovp opciókkal szavazás előestéjén a kancellári hivatal egyik álnéven bemutatkozó alkalmazottja 5 adathordozót semmisíttetett meg a Reisswolf nevű cégnél. Az nem derült ki, mi volt az adathordozókon, de az ügyben a korrupcióellenes ügyészség is nyomozást ovp opciókkal, végül nem találtak összefüggést az Ibiza-videóval.

Az ÖVP-nek magyarázkodnia kellett amiatt is, hogy rendkívül magas, 2,76 millió euró összegben kapott pártadományokat. Ebből ezer euró Heidi Horten milliárdostól származott, és miután ez a hatalmas összeg apró részletekre lebontva érkezett az ÖVP-hez, azt nem kellett bejelenteni a számvevőszéknek. Az ÖVP-től kikerült belső dokumentumok alapján aztán azzal támadták a pártot, hogy túl akarja lépni a törvényileg megengedett 7 millió eurós kampányköltést.

hogyan kerestek pénzt a milliomosok

A sorozatos támadásokra válaszul az ÖVP augusztusban azzal állt elő, hogy a párt belső levelezését súlyos hackertámadás érte, az ügyben feljelentést tettek. Elnöküknek, a népszerű Strachénak mennie kellett, és Strache nagy nehezen lemondott májusban megszerzett EP-képviselői mandátumáról is.

Sebastian Kurz az Osztrák Néppárt új elnöke

A párt részben megvonta az egyre nagyobb tehertételt jelentő egykori pártelnök egyedüli hozzáférését a ezer követővel rendelkező hivatalos Strache Facebook-oldalhoz, hogy a bukott politikus ne tudjon kontroll nélkül posztolni híveinek.

Strache felesége ugyanakkor az egyik tartományi listán most is olyan előkelő helyen szerepel, hogy szinte biztosra vehető bejutása a parlamentbe.

heti opciók

Aztán jött az újabb csapás: augusztusban ovp opciókkal korrupcióellenes ügyészség házkutatást tartott Strachénál és az ibizai videón szintén szereplő Johann Gudenusnál, miután kiderült, hogy Peter Sidlo, a bécsi FPÖ tanácsosa feltehetően azért kerülhetett még tavasszal a szerencsejátékokkal foglalkozó Casinos Austria egyik vezető posztjára, mert az FPÖ közreműködésével szerencsejáték-licenchez akarták juttatni a Novomatic nevű céget.

Strache távozása után az FPÖ új elnöke, a mérsékeltebb Norbert Hofer mindent igyekezett elkövetni, hogy a pártot elhatárolja a szélsőjobboldali hangoktól. Sok dolga volt ezzel, miután kiderült, hogy Reinhard Teufel, a belügyminisztérium korábbi FPÖ-s kabinetfőnöke kapcsolatban állt a szélsőjobboldali identitárius mozgalom ausztriai vezetőjével, Ursula Stenzel, az FPÖ egyik városi tanácsosa pedig ovp opciókkal részt vett, de fel is szólalt egy identitárius felvonuláson.

Amikor Martin Huberről, az FPÖ alsó-ausztriai frakcióvezetőjéről napvilágot láttak azok a hírek, hogy 5 évvel korábban Adolf Hitler születésnapján mindenkinek gratulált a Facebookon, akinek ezen a napon van a születésnapja, az új pártelnöknek ovp opciókkal cselekednie kellett, és a politikust kirúgták a pártból.