Tanuljunk együtt a technikai elemzésekről a CryptoFalkával – 3. Trendek

Trendvonal trendfordítás

Ajánlom Januárban a svájci jegybank lépését követő devizapiaci pánikban még történelmi csúcsra drágult az euró árfolyama a forinttal szemben, alig egy hónappal később azonban már technikai szemmel nézve az a kérdés, hogy vége szakad-e a forint évek óta tartó gyengülő trendjének az euróval szemben. Az ok - kizárólag technikai szemmel nézve - egyszerű, a forint közötti zónában most olyan jelentős technikai szintek sorakoznak, amelyek áttörése egyenként is erős jelzés lehetne egy akár évek óta tartó trend megfordulására is.

Megmozdultak az altcoinok [technikai elemzés] trendvonal trendfordítás Egy-két altcoin nagyot ment az elmúlt hetekben. Trendfordítás még nincs, bika jelzések viszont vannak. A CryptoFalka részletes elemzése. Az elmúlt hónapok sajnos nem kedveztek az altcoinok többségének.

trendvonal trendfordítás

A kimutatások alapján a legtöbb kriptopénz legalább 80 százalékos árcsökkenést produkált mindenkori csúcsához képest.

Halvány remény azért mutatkozik, ezt foglalta össze egy hosszabb, részletes elemzésében a CryptoFalka. Az elmúlt hetek altcoin összefoglalója a  CryptoFalka Platform  jóvoltából Életjeleket adtak az altok az elmúlt hetekben, több kisebb marketkapitalizációjú coinnak sikerült szépen trendvonal trendfordítás Neblio, Chainlink, stb.

A kisebb neveket könnyebb megpumpálni, hisz nem találkozik az ember bizonyos szintenként olyan likvid pénzmozgással, így könnyebb emelkedéseket elérni.

trendvonal trendfordítás

A nagyobb nevek, mint pl. Természetesen minden kisebb volatilitású időszakot egy nagyobb követ. A BTC volatilitása is csökkent az elmúlt napokban.

Most kell nagyon figyelni a forintot

Az alábbiakban egy altcoin-marketcapelemzéssel készültünk nektek, 1 napos időtávú grafikonon. Rég volt már igazi bull run Régóta találkoztunk már jobb bull run-nal altok esetében.

trendvonal trendfordítás

Utoljára a BTC-vel együtt mozogtunk fölfelé, még az április közepi, május eleji időszakban. Az RSI is tanúskodik erről a bull run-ról. Az RSI 60 fölött jelez nekünk bika piacot. Ebben az időszakban tudtunk utoljára 60 fölé menni, azóta folyamatosan pattanunk erről az értékről. Ezeket fekete görbékkel jelöltem.

Vészjósló a helyzet - megérkezett a halálkereszt Budapestre

Az RSI-nk most is jól néz ki. Egy ideje uptrendre kerültünk, ami divergenciát jelent, és bika jelzés.

  1. Jövedelem internetes befektetés
  2. Bináris opciós kereskedés, honnan induljon
  3. Hogyan lehet a bitcoinokat legálisan kivonni
  4. Ooo rotex kereskedés
  5. Bináris opciós kereskedési technológiák
  6. AUD és NZD devizapárok | portobalaton.hu
  7. A bináris opciók internetes bevétele

Nem vételi, csak bika jelzés. Altcoin marketcap, 1 napos gyertyákkal CryptoFalka Érdekességként kék körökkel jelöltem, hogy az áttört trendvonal mindegyikét sikerült újratesztelni, mint támaszt.

Megmozdultak az altcoinok [technikai elemzés]

Talán az szűrhető leginkább le ebből, hogy egy trendvonal áttörése nem feltétlenül jelent nekünk vételi pontot és fordulást, ahhoz több kell, főleg ilyen hosszú downtrend után.

Hogy idő kell a forduláshoz, azt jól jelzi a több mint 70 napja tartó oldalazás.

Technikai elemzés oktatósorozatunkat az ellenállások és támaszok bemutatása után a trendek témája kerül kielemzésre! Vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, mindössze 3 lépésben. Technikai elemzés alapok: mik is azok a trendek? Az árak az idő előrehaladtával trendeket formálnak.

Természetes, hogy egy ilyen év után az emberek óvatosan állnak hozzá a vásárláshoz. Reméljük, hamarosan eljön az idő, mikor a nagyobb halak is elég olcsónak találják az árakat, és elkezdenek vásárolni.

Vannak bika jelzések Az elemzés célja, hogy megállapítsuk, mennyire lehetünk messze egy trendfordulótól. Látva egy-két alt jó szereplését az utóbbi hetekből, ne legyen senkinek kimaradás érzése. Még nem tartunk a bika piac állapotánál. Ahogy említettem korábban, idő kell, hogy ilyen hosszú csökkenés után fordulni tudjunk. Mindenesetre vannak bika jelzések.

Tanuljunk együtt a technikai elemzésekről a CryptoFalkával – 3. Trendek

A es és es exponenciális mozgóátlagok EMA is közelednek egymáshoz. A mozgóátlagok keresztezése bika jelezés. Ez legutóbb szintén a tavaszi emelkedés során sikerült, pedig akkor elég távol voltak egymástól a mozgóátlagaink. A nyíllal jelzett nagy zöld gyertya persze sokat tett azért, hogy közelebb kerüljenek.

Megmozdultak az altcoinok [technikai elemzés]

Most közelebb ülnek egymáshoz, és ezek keresztezése és áttörése szintén bullish jelzés lenne. Végül trendvonal trendfordítás alakzat van alakulóban.

A hosszú esés után 3 közel azonos szinten lévő aljpontot generáltunk, a középső aljjal a legmélyebben. Ez hasonlít a korábbi, tavaszi bull run-unkhoz, amiről az előző bekezdésben beszéltem. Ott egy dupla csúccsal sikerült trendet fordítani elég masszívan. Ez volt az az időszak, amikor Soros és a Rockefeller család beszállt a kriptopiacra és masszívan megindultunk nagy zöld gyertya, a nyíllal jelezve.

2. rész: Támaszok és ellenállások [oktatás]

Ezért is említettem korábban a nagy halak és az olcsó árak viszonyát. Kapcsolódó cikkeink: A Rockefellerek is beszállnak a kriptopiacra A dupla csúcs és a fordított váll-fej is trendfordító alakzatok. Úgy érvényesülnek, tehát úgy fejtik ki az emelkedő hatásukat, ha áttörjük az alakzatok nyakvonalát.

A trend fogalma Az árak az idő előrehaladtával trendeket formálnak. Ezeknek 3 típusa létezik: emelkedő trend, csökkenő trend, konszolidáció. Ha ismerjük a jelenlegi trendet, kihasználhatjuk annak adottságait és könnyebben nyithatunk sikeres pozíciókat. Bizonyos módszerek segítségével a trendek fordulásait is lehet előre becsülni, ezek a fordulások legtöbbször az ellenállásoknál vagy támaszoknál történnek.

Ezt zöld zónával jelöltem a fordított váll-fejnél, és még nem történt meg. Tehát érdemes figyelni az alt setupokat az életjelek után. Aki készítene hasonló elemzéseket marketcap-ekről, annak a CoinSignals oldalát ajánljuk.

trendvonal trendfordítás

Naprakész technikai elemzések:  CryptoFalka Platform Oldalainkon található tartalom kizárólag információs célt szolgál, semmilyen módon nem próbálunk meg pénzügyi döntéshozatalra befolyásolni senkit. Híreket közlünk, magánvéleményeket írunk. Senki ne kereskedjen semmilyen formában, amíg pénzügyi szakértő segítségét nem kérte.