Tanulói értékelések újrapontozása

Opció alapértéke,

Általános információk

Legtöbbjük a less futása közben is átállítható a ,-'' paranccsal. A string argumentumú opciók pl. Ez az opció egy összegzést ír ki a less által elfogadott parancsokról. A pufferek 1K méretűek, és alapértelmezés szerint 10 puffert foglal le fájlonként, kivéve, ha a fájl egy csőből jön. Sok adat csőből olvasása esetén ez nagy memóriafoglalást eredményez. Tehát nem érdemes használni, ha visszalapozást is akarunk egy cső kimenetében.

Az előnyökről

Alapértelmezés szerint ugyanis az újrarajzolások alulról történő görgetéssel történnek. Viselkedésbeli változást tehát nem okoz, csak a hibaüzeneteket mellőzi. A kijelzett szöveg színét állítja be. Egyetlen n szám megadása ugyanaz, mint n.

Alapértelmezés szerint csak a ,q''-val lehet kilépni. Nem szabályos fájl a könyvtár és az eszközfájl.

opció alapértéke

Elnyomja a bináris fájlra utaló figyelmeztetést is. Alapértelmezés szerint a less visszautasítja ezen fájlok megnyitását.

Ez az opció azt állítja be, hogy csak az utolsó keresési parancs által megadott egyetlen string lesz kiemelve. Ez egy kicsit gyorsabbá teszi a less futását. Amennyiben n sornál többet kellene visszagörgetni, a képernyőt újrarajzolja.

Ez az opció hatását veszíti az olyan mintákra, melyekben nagybetű is van.

A célsor a keresés, sorszámra ugrás, fájlszázalékra ugrás vagy bejelölt pozícióra ugrás eredményeként adódik. A képernyősort opció alapértéke szám n adja meg: a felső sor száma 1, a következőé 2, stb. A szám lehet negatív is: -1 az alsó látható sort, -2, az e fölöttit, stb. Alapértelmezés szerint a prompt csak egy kettőspont.

opció alapértéke

Az alapértelmezett viselkedés a sorszámok használata néha nagyon meglassíthatja a less futását, különösen nagy bemeneti fájlok esetében. Ezt küszöböli ki ez az opció.

RAMPS series 1 of 5 - Intro and board comparisons

Ez csak akkor kerül alkalmazásra, ha a bemenet egy cső, nem pedig rendes fájl. Ha a fájl már létezik, a less megerősítésre vár a felülírással kapcsolatban.

opció alapértéke

Szokásosan ez az opció a LESS környezeti változóban szerepel, opció alapértéke pedig minden parancssori less indításkor. Ezt az opciót a LESS utolsó opciójaként kell megadni, vagy dollárjellel kell zárni.

Kockázati figyelmeztetés: Ön tőke veszélyben Hogyan működik a szakértői opció Trading munka? Szakértő választás főleg fókuszál-ra kereskedelmi kettes számrendszerhez tartozó választások.

A megadott stringek betűkből és speciális escape-sorozatokból állhatnak. Ha a terminálnak van ,látható csengője'' visual bellazt használja.

opció alapértéke

Néhány más hiba pl. Ezért különféle problémák adódhatnak, pl. Hasznos pl.

opció alapértéke

Alapértelmezés szerint a hosszú sorokat hajtogatja, azaz a maradék részeket a következő sorokban helyezi el. Ennek működéséhez egy ,tags'' nevű fájlnak kell léteznie az aktuális könyvtárban, melyet előzőleg a ctags 1 paranccsal építettünk fel.

Ez az opció a less-en belülről is használható a - parancs segítségével egy új fájl megvizsgálására. A többi visszatörlés alapértelmezés szerint törlődik az előtte levő karakterrel együtt.